woensdag 4 juli 2012

Club Med(t) kinderen

Sinai Bay is een heerlijke plaats om samen met je kinderen van een welverdiende vakantie te genieten. Ze worden er, net als jezelf, verwend met aangepast eten, aangepaste zwembaden en faciliteiten en activiteiten op maat voor elke leeftijdsgroep.

Ik heb zelf mijn kindjes niet meegenomen op reis maar ja, moeder ben je overal en dus lette ik ook op zaken die mijn dochters zouden kunnen interesseren.

Als je kinderen sociale types zijn die graag de ganse dag allerlei activiteiten doen of als je eens rustig wil relaxen aan het zwembad zonder steeds op je nageslacht te letten, kan je met de kids terecht in de Clubs. Er is een Baby Club Med voor kinderen van 4 maanden tot 2 jaar, een petit Club Med voor kindjes tussen 2 en 4 jaar en een Mini Club Med voor de 4 tot 11-jarigen. Deze clubs liggen centraal in het dorp. De kindjes worden in elke club begeleid door ervaren, vriendelijke en enthousiaste GO's. Ik zag dat veel kindjes heel zot waren van hun begeleiders en hen letterlijk in tranen om de hals vlogen bij het afscheid. Dit zegt natuurlijk alles.Zwembadje in Petit Club Med met overkapping.


Er zijn een speeltuintje, speelruimtes met aangepast speelgoed voor elke leeftijdsgroep, slaapruimtes, een kinderrestaurant met lage stoeltjes en tafeltjes en een aangepast menu, lage toiletten en douches,.... Kortom, alles is er op maat van het kind gemaakt.

Je hoeft zelfs je buggy niet mee te nemen want die staan gratis ter beschikking.


Ook de tieners tot 18 jaar worden niet vergeten, voor hen is er Passworld 'The Reef'. Het is gelegen op het terras boven het theater en kijkt uit over het hoofdzwembad en de zee. Er zijn allerlei gezelschapsspelletjes voorhanden en ouders zijn er niet welkom. Een gedroomde plek dus voor tieners!Verschillende malen per dag kom je wel enkele GO's tegen met een horde kindjes die aan het zingen zijn. Ze gingen boogschieten (niet voor de allerkleinsten natuurlijk), leren golfen, tennissen, in het zwembad spelen, ... Ook werd er een show opgevoerd door de kindjes waarbij verschillende leeftijden aan bod kwamen. De kleinsten zongen liedjes terwijl de grotere kinderen acrobatische oefeningen met de GO's demonstreerden.Ook bij andere shows werden ze betrokken,verkleed en geschminkt. Enkelen namen deel aan de modeshow en met hun grote glimlach smolt elk moederhart.


Het ontbijt, lunch en diner waren allen in buffetvorm. Ook de kindjes werden hierbij niet vergeten. Bij het ontbijt waren er pannenkoeken, choco, koffiekoeken, Nesquick, allerlei broodsoorten, cornflakes, ... Tijdens lunch en diner konden ze zich te goed doen aan pasta, verse pizza, frietjes, chicken nuggets, hamburgers,... Kinderen met een meer verfijnde smaak konden natuurlijk ook smullen van de heerlijke Egyptische keuken of van gerechten die voor volwassenen bedoeld zijn. Aan het dessertenbuffet en dan vooral de ijsjesbar met verschillende sauzen was het jonge volkje sterk aanwezig. De ijsjes waren dan ook heerlijk.

Natuurlijk vreest elke ouder dat zijn kind op reis (en dan zeker Egypte) te maken krijgt met 'de vloek van de Farao' (lees: diarree). Er werd alles aan gedaan om besmetting te vermijden. De koude gerechten werden koel gepresenteerd (op ijs of op gekoelde toonbanken), de warme gerechten werden vaak vers bereid terwijl je staat te kijken of werden goed warm tentoongesteld. Bij de ingang van elk restaurant hangen bovendien automaten aan de muur met ontsmettingsvloeistof. Ook in de Baby, Petit en Mini Club zag ik deze automaten hangen.


Vóór elk restaurantbezoek ontsmette ik steevast mijn handen; ik had dan ook geen last van 'de vloek van de Farao'.

Mocht je kindje toch ziek worden, dan kan je elke dag terecht bij de verpleegdienst voor kleinere ongemakken of letsels en in de voormiddag is er zelfs een kinderarts aanwezig.

Voor wie met hele jonge kinderen naar Sinai Bay trekt, kan voor melk en gepureerd voedsel terecht in de 'biberonnerie'. Dit zijn kamers die in verschillende wijken van het clubdorp liggen en waar je zuigflessen kan steriliseren, maar waar je ook crackers, melk en potjesvoeding kan vinden en opwarmen.
Je ziet het: ook aan de allerkleinsten en het gemak van de ouders werd gedacht.  


Waarschijnlijk zijn een aantal voorzieningen of activiteiten, specifiek gericht op de kids, aan mij voorbij gegaan maar dit waren de zaken die voor mij het meest in het oog sprongen en waar ik enorm van onder de indruk ben. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten