maandag 9 juli 2012

De restaurants en bars in Sinai Bay

Volgens de traditie van Club Med, heeft ook Sinai Bay een overheerlijke keuken in buffetvorm. In het restaurant Aquaba kan je terecht voor het ontbijt, lunch en diner. Het restaurant Aquaba is ingericht in de stijl van het Oude Egypte. Er is 1 grote centrale buffetruimte waar alle gerechten worden opgediend of klaar gemaakt.


Rondom deze buffetruimte zijn verschillende eetkamers met tafels voor 2, 4, 6 of 8 personen. 1 eetkamer is speciaal ingericht voor ouders met kinderen; er zijn babystoelen en microgolfovens aanwezig. In de andere eetkamers zijn kinderen niet echt welkom. Wie echter liever buiten eet, kan plaats nemen aan 1 van de vele tafels buiten, al dan niet met zicht op zee. Een paar keer per week kan je je ook aan de barbecue bedienen van overheerlijke gerechten.

Het ontbijbuffet is net zoals de andere buffetten heel uitgebreid en verzorgd. Er is vers geperst sinaasappelsap maar ook koffie, thee en frisdranken. Je hebt de keuze uit verschillende overheerlijke verse broden maar ook als je liever croissants, chocoladebroodjes of andere koffiekoeken hebt, kan je je naar hartelust bedienen.Als broodbeleg heb je de keuze tussen verschillende confituren, vleessoorten en kazen. Ook choco behoort echter tot het dagelijkse aanbod.


Ik heb verschillende malen mij te goed gedaan aan een roereitje met ham en kaas, vers bereid door Mohamed. Ook wie liever een hardgekookt eitje of een omelet had, kon zich bedienen.


Er is dus werkelijk voor iedereen wat wils. Als je je hier aan je dieet wil houden, zal je behoorlijk wat wilskracht nodig hebben. Er is een dieethoek waar je magere melk, dieetconfituur, minarine, magere yoghourt, ... kan krijgen.De lunch en diner wordt ook telkens onder buffetvorm aangeboden. Verschillende gerechten worden vers klaargemaakt nadat je ze besteld hebt, andere worden in schotels warm gehouden. Dit is voornamelijk het geval bij soep, stoofpotjes, tajines en dergelijke. Pizza's en pasta worden ook op je vraag vers klaargemaakt. Bij de maaltijden kan je, naast allerlei frisdranken en bier, ook huiswijn verkrijgen. Die is best lekker maar voor de meer gespecialiseerde wijnen dien je bij te betalen.
Alle toonbanken zijn rijkelijk versierd met bloemen en prachtig snijwerk. Normaal zie ik dit snijwerk vooral in Aziatische landen waar ze meester zijn in dit soort snijwerk maar hier kunnen ze er ook wat van!!Er is tevens bij het middag- en avondmaal steeds een ruime keuze aan rauwe groenten. Deze zijn lekker vers en niet half uitgedroogd zoals je bij sommige andere buffetten wel eens tegenkomt.
Als afsluiter ging ik elke dag langs het dessertenbuffet. Ik heb het nogal graag zoet en kon de verleiding dan ook niet weerstaan. De lekkerste taarten, zoete hapjes, Egyptische lekkernijen, pudding, ijs ... maar ook een frisse fruitsla verorberde ik met veel smaak.
Ziet er toch overheerlijk uit!!!

Naast het hoofdrestaurant Aquaba is er ook een specialiteitenrestaurant, El Quitun. Dit restaurant ligt aansluitend bij 1 van de zwembaden en het is er zalig zitten op het terras met uitzicht op het strand en de zee.
Ik ging er 2 maal dineren. Je hebt telkens de keuze tussen 2 soepen, 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten. De voor- en hoofdgerechten waren bij mijn twee bezoeken dezelfde. Ik koos 1 maal de vissoep en die was echt heerlijk. Hilde koos de pompoensoep en die smaakte middelmatig. Als voorgerecht kozen we scampi's met avocado-mousse. Dit was gewoon lekker maar niet uitmuntend.


Het hoofdgerecht was een steak met een soort bearnaisesaus (in potje op bord), lenteuitjes, knapperige groentjes en heel taaie chips.


Als nagerecht koos ik een tarte tatin en dat was eigenlijk het beste van de ganse maaltijd. De tweede maal dat we er kwamen (gezamenlijk diner met alle Insiders) namen we geen soep meer. Als dessert kozen we crème brûlée wat een vergissing was want de crème was geschift.
Besluit: wij aten de volgende dagen terug in het hoofdrestaurant: een heel ruime keuze aan gerechten en bovendien lekkerder volgens mij.

Indien je tussen de maaltijden door toch nog honger mocht hebben, kan je terecht aan de bar aan het hoofdzwembad voor overheerlijke pannenkoeken of koffiekoeken. Ook frietjes, chicken nuggets, hot dogs en andere snacks maken ze met veel plezier voor je klaar. Leuk voor wie met kinderen reist maar ik heb toch ook lekker gesmuld van verse pannenkoeken aan het zwembad. 

Met zo’n warm weer krijg je al snel dorst. Ver moest je voor drank niet zoeken. Er zijn 4 bars in het clubdorp. In de bar ‘Le papyrus’, gelegen in het centrum van het dorp, kan je de lekkerste espresso, sterke dranken en cocktails krijgen. Ook voor frisdranken kan je er terecht. Ze maken er alles op wens, hoe raar je combinaties ook mogen zijn. Wie niet zoveel inspiratie heeft, kan op basis van de drankenlijst een lekker cocktail bestellen. Vooral deze laatste dranken heb ik vlot naar binnen gegoten.


Ook in de strandbar ‘Le Karraka’ kan je allerlei dranken verkrijgen; af en toe komen ze ook rond op het strand om je dranken aan te bieden. Aan het hoofdzwembad hoef je ook geen dorst te lijden: bar ‘Sinai’ ligt vlakbij (evenals bar ‘Le Papyrus’). Wie ’s avonds nog een dansje gaat plasseren op de dansvloer kan zich verfrissen aan de bar in de discotheek.

Strandbar 'Le Karraka'
Zicht op bar 'Le Papyrus'
Sinai Bay is dus zeker een aanrader op het vlak van maaltijden, snacks en dranken. Je zal er zeker geen honger of dorst lijden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten