dinsdag 19 juni 2012

Club Med Sinai Bay: halfweg

Onze vierde dag in het clubdorp Sinai Bay stond in het teken van de zee. Hilde ging zoals elke morgen duiken. Ik besliste om eens mee te gaan; om te snorkelen dan wel te verstaan.
We vertrokken om 7u45 met een busje van Club Med richting het jachthaventje in Taba Heights.
Daar aangekomen stond de Waterworld II, een modern yacht, ons op te wachten. 
Al het materiaal van Hilde en de andere duikers was al op de boot gebracht waar de duikers werden gebrieft over de duikplaatsen, oa. over welke vissen er te zien zijn.
Na de briefing trokken ze hun duikmateriaal aan en sprongen in de Rode Zee.


Snorkelen had op deze plaats niet veel zin wegens de grote diepte. Ik had mij ondertussen al goed geïnstalleerd op het bovendek waar het zalig vertoeven was. Samen met Insider Anouk (haar man Nico zat ook onder het wateroppervlak) babbelden we er een hele tijd op los. Op de boot was de temperatuur draaglijker door het briesje op het zee.


Eenmaal terug op de boort werden de duikers voorzien van belegde broodjes, croissants, chocoladekoeken, rauwe groentjes, yoghurt en vooral water, koffie of thee.


Tijdens de rusttijd van de duikers bracht de boot ons naar een ondiep gedeelte waar Anouk en ik konden snorkelen.
En wat is de onderwaterwereld toch mooi!!
Na Hilde haar tweede duik werden we terug naar het clubdorp gebracht waar een late lunch ons heerlijk smaakte.
In het zwembad word dagelijks een duikinitiatie gegeven zodat iedereen die het wil, eens aan de lijve kan ondervinden hoe het voelt om met duikflessen te duiken. Na de prachtige onderwaterwereld gezien te hebben, wou ik dat zeker ook eens proberen en het was een aangenaam gevoel dat voor herhaling vatbaar is. Ik ben zelfs aan het overwegen om een halve dag met instructeur in zee te gaan 'duiken'.


Ik wou nog eens gaan snorkelen en kon Hilde overtuigen om te vertrekken aan het strand. Snorkeluitrusting (masker, tube, wetsuit en vinnen) staat gratis ter beschikking voor alle club med gasten en er werd gretig gebruik van gemaakt. Hilde vertelde me dat je hier op de snorkelplaatsen soms meer vis ziet dan op andere duikplaatsen in Egypte. En of ze gelijk had, Nemovisjes en andere kleurige vissen kan je hier bewonderen op een boogscheut van het strand.


Een verkwikkend douche spoelde al dat zeewater van ons af en om 20 u werden alle Insiders verwacht in het restaurant El Quitun. We zaten aan een tafeltje met Rutger en An en bespraken de belevenissen van de afgelopen dagen. Ondertussen kwam naar ons mening stormweer opzetten met een krachtige wind maar de obers verzekerden er ons van dat dit echt nog geen storm is. De wind kan hier blijkbaar nog veel harder waaien. De Beach party lieten we omwille van de sterke wind toch maar aan ons voorbij gaan. Hilde wou trouwens opnieuw redelijk op tijd in bed want morgenvroeg staat, zoals gewoonlijk, opnieuw een duik gepland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten